Corné Werker aan het woord

Process engineer, Werktuigbouwkunde & procesinstallaties, Eindhoven

Corné is in 2017 afgestudeerd aan de HAS. Hij heeft hier de richting Procestechnologie en Bakkerij & Banket gevolgd. In september 2017 is Corné als startend process engineer bij Uticon begonnen.

Is dit jouw vakgebied?

Waarom Uticon?

“Ik had eigenlijk het idee om Werktuigbouwkunde te gaan studeren na het afronden van mijn opleiding aan de HAS. Tijdens de Bedrijvendag voor Studenten op de HAS kwam ik echter in contact met Uticon. In het werk bij Uticon zit een behoorlijk werktuigbouwkundig component. Je staat wat verder van het product af maar duikt dieper de techniek in. Dit sloot beter aan bij hetgeen ik zocht dan een voltijd opleiding. Nu leer ik toch veel over werktuigbouwkunde, maar dan specifiek gericht op mijn vakgebied: food.”

Corné over zijn werk

“Door mijn opleiding heb ik een goede basiskennis, maar eigenlijk is zo’n beetje alles wat ik bij Uticon doe nieuw voor me. Gelukkig heb ik een mentor die mij hierin begeleidt en kan ik altijd bij collega’s terecht met vragen. Ik heb al veel geleerd, maar weet ook dat ik nog heel veel te leren heb. Het werk bij Uticon is heel divers en dat maakt het voor mij mooi. Elke dag is anders; op dit moment hou ik me vooral bezig met teken- en berekenwerkzaamheden. Bijvoorbeeld het tekenen van P&ID’s en het berekenen van proces componenten. Ik ga ook weleens mee naar een klant. In het begin deed ik vaak ondersteunend werk. Inmiddels ben ik aan mijn eerste ‘eigen’ project begonnen: ik ontwerp een CIP systeem en koppelborden en teken bijbehorende P&ID’s.”

Process engineer Werktuigbouwkunde en procesinstallaties aan het woord

Wat maakt werken bij Uticon zo leuk?

“De combinatie tussen techniek en food die ik zocht vind ik bij Uticon terug. Ik vind daarnaast de diversiteit erg leuk. Je hebt telkens met andere klanten te maken. Op die manier kan ik me breed ontwikkelen en beperk me niet tot een bepaalde branche binnen de voedingsmiddelenindustrie. Voor mij is alles nieuw en als ik dan iets bedacht heb en het voldoet aan alle wensen vind ik dat mooi!”

Persoonlijke ontwikkeling & de Uticon Food Academy

“Ik ben een starter en moet natuurlijk nog heel veel leren. Voor nu wil ik me vooral breed ontwikkelen. Ik heb al een aantal cursussen via de Uticon Food Academy mogen volgen. Namelijk AutoCad en AutoCad P&ID en binnenkort ga ik een EHEDG (hygiënisch ontwerpen) cursus doen. De kennissessies van de Food Academy heb ik tot nu toe nog niet bijgewoond omdat de onderwerpen vooral bouwkundig of installatietechnisch waren. Maar zodra er een onderwerp aan bod komt wat aansluit bij mijn vakgebied ga ik zeker deelnemen!”

De Uticon cultuur

“Er heerst een goede en heel open sfeer binnen Uticon. Je kunt bij iedereen terecht met je vragen. Ik kan wel zeggen dat de sfeer er lekker bijhangt.”

Ook werken bij Uticon?