Robert van den Eertwegh aan het woord

Projectleider, Werktuigbouwkunde & procesinstallaties, Eindhoven

Na het afronden van zijn HTS WTB opleiding heeft Robert van den Eertwegh eerst een jaar gedetacheerd gezeten bij Concept engineers. Daarna is hij bij Gemco International aan de slag gegaan en hier doorgegroeid tot de functie van projectmanager. Vervolgens heeft Robert de overstap naar de food industrie gemaakt, eerst bij Marel en daarna bij Premiertech Chronos waar hij aan een groot material handling project in de zuivel heeft gewerkt. Robert heeft dus altijd projectmatig gewerkt. Uiteindelijk wilde hij graag aan de andere kant van de tafel zitten. Niet meer op de stoel van de leverancier maar aan de kant van de klant en daarom heeft hij de overstap naar Uticon gemaakt.

Is dit jouw vakgebied?

Robert over zijn werk bij Uticon

“Ik ben ongeveer tweeënhalf jaar geleden bij Uticon aan de slag gegaan als projectleider. Ik wilde graag projecten vanuit het standpunt van de klant oppakken, maar wilde wel in de voedingsmiddelenindustrie blijven werken. Zo ben ik bij Uticon terechtgekomen. Mijn verleden ligt vooral in de machinebouw en het is dan ook best uitdagend om de procestechnische aspecten van een project te leren, bijvoorbeeld het lezen van P&ID’s en het maken en lezen van PFD’s.”

“Mijn werkweken zijn eigenlijk nooit hetzelfde. Omdat je projectmatig werkt varieert de werkdruk bijvoorbeeld behoorlijk. Soms werk je aan meerdere projecten tegelijk en loopt de drukte rond projecten op. Soms zitten de projecten waar je aan werkt in een rustiger vaarwater of heb je tijdelijk geen project. Dan is het natuurlijk ook nog zo dat je de ene keer op locatie bij de klant werkt en de andere keer op kantoor bij Uticon. Je werkt elke keer voor andere klanten en zowel intern als extern met andere projectteams. Genoeg afwisseling dus!”

“Op dit moment werk ik aan twee projecten in de aardappelverwerkende industrie. Voor het ene project houd ik me bezig met problematiek op het gebied van verpakking. Voor het andere project werk ik aan een haalbaarheidsstudie. De klant wil de hele aardappel verwerken tot een eindproduct en de bijstromen verminderen. Dit is zowel technologisch als technisch een flinke uitdaging. Voor beide projecten werk ik deels op locatie en deels op kantoor.”

Projectleider werktuigbouwkunde en procesinstallaties aan het woord

Wat maakt werken bij Uticon zo leuk?

“Vooral de diversiteit in projecten, de eerder omschreven afwisseling en het multidisciplinaire aspect van het werk maken werken bij Uticon zo leuk. Je leert hier ontzettend veel van. Wat mij vooral motiveert is de tevreden klant. Daarnaast vind ik het ook mooi om bij de oplevering te zien dat datgene wat je bedacht hebt ook daadwerkelijk werkt.”

Mijn ambitie

“Uiteindelijk wil ik doorgroeien naar projectmanager/ senior projectleider en dan nog meer multidisciplinaire projecten doen en ook steeds grotere. Vooral het multidisciplinaire aspect vind ik interessant omdat ik een grote interesse in andere vakgebieden heb en graag mijn horizon verbreed.”

De Uticon Food Academy

“Ik vind het echt een van de grote plussen van Uticon dat er serieus tijd en geld in opleidingen en trainingen voor medewerkers wordt gestoken via de Uticon Food Academy. Zelf heb ik al een aantal cursussen gevolgd zoals een zuivel- en aardappelcursus in samenwerking met de HAS, EHEDG en contractmanagement. Daarnaast heb ik ook verschillende kennissessies bijgewoond, onder andere over stoom en afvoergoten.”

De Uticon cultuur

“Van de cultuur kan ik zeggen dat die open is en kennis wordt gedeeld tussen collega’s. Je kunt hier ook zeggen wat je denkt zonder dat dit consequenties heeft. Wat ik jammer vind is dat je niet met alle collega’s contact hebt doordat je op verschillende vestigingen werkt. Om de collega’s van andere vestigingen beter te leren kennen, moet je samen projecten doen. Dat is iets wat ik graag nog zou willen: meer projecten doen met collega’s van andere vestigingen.”

Ook werken bij Uticon?