Ivar Maessen aan het woord

Projectleider, Bouwkunde & bouwconstructies, Eindhoven

Ivar Maessen werkt sinds november 2005 bij Uticon als bouwkundig projectleider. Ivar heeft de MTS bouwkunde afgerond en hierna diverse cursussen op HBO niveau gevolgd. Voor hij de overstap naar Uticon maakte was hij werkzaam als junior projectleider bij een architectenbureau dat zich gespecialiseerd heeft in slachthuizen.

Is dit jouw vakgebied?

Ivar over zijn werk bij Uticon

“Ik heb al veel verschillende projecten gedraaid in mijn tijd bij Uticon en ook veel op locatie gewerkt. Sinds 2014 werk ik aan projecten bij een chocolade fabrikant in België. We zijn daar begonnen met het uitbreiden van de gebouwen zodat nieuwe installaties geplaatst konden worden om de productiecapaciteit te vergroten. Uit dit project rezen aanvullende vragen van de klant met betrekking tot productie ondersteunende faciliteiten zoals kleedkamers en laboratoria. Hiervoor hebben we vervolgens een masterplan opgesteld. Op dit moment zijn we bezig met de realisatie van delen van het masterplan. Het is hierbij mijn taak om het Uticon team aan te sturen, hun uren te bewaken en natuurlijk in het algemeen de planning en kosten te bewaken. Op dit moment werk ik van maandag tot en met woensdag op kantoor in Eindhoven. Op donderdag en vrijdag ben ik op locatie bij de klant. Mijn werk is heel gevarieerd, geen enkele dag is hetzelfde. Toch zijn er wel een aantal zaken die steeds terugkomen zoals de wekelijkse vergaderingen en administratieve zaken zoals urencontroles en planningen. Het bewaken van de organisatorische en financiële kant van zowel de aannemers als de Uticon medewerkers loopt als een rode draad door mijn werk. Daarnaast komen er veel vragen met grote diversiteit vanuit de klant. Hierop moet snel en adequaat antwoord gegeven worden.”

Projectleider bouwkunde en bouwconstructies aan het woord

Wat maakt werken bij Uticon zo leuk?

“Wat ik vooral leuk vind aan mijn werk bij Uticon is de variatie. In de foodsector zijn de vragen van de klanten vaak zo specifiek dat hier geen standaard oplossingen voor bestaan. Het bedenken en uitwerken van deze klant specifieke oplossingen is iedere keer weer een uitdaging. Het werkt voor mij enorm motiverend als ik een zo hoog mogelijke kwaliteit kan realiseren binnen het gestelde budget. Ik haal er veel voldoening uit om te zien dat mijn ideeën en plannen ook daadwerkelijk gerealiseerd worden zoals ik ze bedacht had. Als een klant mij dan complimenteert voor mijn inzet is dat natuurlijk de kers op de taart.”

Hoe wil je je verder ontwikkelen?

“Ik wil mijn ervaring als projectleider graag verder uitbreiden zodat ik in de toekomst steeds grotere en complexere projecten kan leiden. Via de Uticon Food Academy heb ik de cursus “persoonlijke effectiviteit voor leidinggevenden” kunnen volgen. Ik vind het erg goed dat de academy er is omdat deze echt bijdraagt in de ontwikkeling van de medewerkers.”

De Uticon cultuur

“Voordat ik bij Uticon kwam werken heb ik eigenlijk nooit langer dan drieënhalf jaar bij een werkgever gewerkt. Dat ik nu alweer bijna 11 jaar bij Uticon werk zegt dan wel iets. Ik vind de cultuur binnen Uticon erg prettig. Het is een hele platte organisatie en je kunt iedereen makkelijk aanspreken en krijgt je informatie of antwoorden. Daarnaast krijg je binnen Uticon vertrouwen. Je moet dit waarmaken, maar daar krijg je dan veel vrijheid en verantwoordelijkheid voor terug en indien van toepassing een promotie.”

Ook werken bij Uticon?