3D Engineer

Pionier | 3D | Projecten | Eigen initiatief | Uitdaging

Wat houdt de functie van 3D Engineer in?

Jij weet als geen ander dat de wereld van engineering aan het veranderen is van plat naar 3D. Informatie wordt gekoppeld, trajecten worden korter en voorheen gescheiden disciplines werken in een steeds vroeger stadium samen. Uticon gelooft in deze nieuwe manier van werken. Sterker nog, Uticon zet er vol op in.

Plant 3D, Inventor, Navisworks, Revit, Vault, al deze applicaties moeten naadloos samenwerken. Aan jou de taak om de pakketten te integreren en de optimale werkwijze te onderzoeken en testen. Dit doe je niet alleen, maar samen met collega's. Collega's met specialisaties in één of meer pakketten. Jij bent de kartrekker in dit hele verhaal. Je duikt er net iets dieper in, adviseert en helpt collega's.

Naast dit alles heb je ook nog de rol van project engineer, met een focus op 3D ontwerpen en modelleren. Dat houdt in dat je in multidisciplinaire projectteams aan uitdagende industriële projecten in de voedingsmiddelenindustrie werkt. Je adviseert in de plannen van onze opdrachtgevers en werkt deze verder uit. Samen met collega engineers, proces engineers en projectleiders werk je aan het ontwerp van procesinstallaties, 3D-fabrieks- en proceslay-outs, processchema’s, technische specificaties en P&ID’s. Naast ontwerptaken heb je ook een actieve rol in de uitvoerings- en testfase. Je hebt niet alleen contact met collega’s maar ook met klanten en leveranciers. Door de diversiteit aan projecten breid je in relatief korte tijd je kennis en ervaring over de volle breedte van de foodbranche uit.

Ben jij onze 3D Engineer?

  • Jij kunt uitstekend overweg met Inventor en/of Plant3D en je bent bereid je andere pakketten eigen te maken;
  • Je hebt een afgeronde Bachelor Werktuigbouwkunde en hebt affiniteit met de procestechniek;
  • Je kunt goed zelfstandig werken en neemt je verantwoordelijkheden;
  • Je bent leergierig, creatief, communicatief vaardig en een teamspeler;
  • Je beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift.

Hoewel kennis van CAD pakketten een vereiste is, vinden wij voor deze functie motivatie belangrijker dan werkervaring.

Wat kun je van ons verwachten?

  • Een goed salaris;
  • Flexibele arbeidstijden;
  • Prima verlofdagen regeling voor een goede werk-privé balans;
  • Een ruim studiebudget en persoonlijk ontwikkeltraject waarmee we investeren in jouw carrière;
  • Een informele sfeer met gezellige collega's.

Past onze cultuur bij jou?

Met ‘hoe was je weekend’ starten we de week. De één vliegt naar de sportvereniging met de kids, de ander staat zelf op het veld, weer een ander heeft een Netflix-marathon gehouden of is gaan uitwaaien aan zee. Als je wilt kun je ons allemaal leren kennen, tijdens het werk maar ook tijdens afdelings- en personeelsuitjes die we regelmatig organiseren. Je partner en evt. kinderen betrekken we hier natuurlijk ook bij.

Jezelf ontplooien doe je ook bij ons. In iedere functie, op elk niveau kun je je eigen kansen creëren en grijpen. Om je technische kennis of bijvoorbeeld je projectmanagement skills verder te ontwikkelen neem je deel aan kennissessies die we organiseren met de Uticon Food Academy.

Werken bij Uticon betekent altijd werken voor meerdere klanten (vanuit kantoor of op projectlocatie). Je werkt aan mooie uitdagende projecten die soms gelijktijdig lopen en soms elkaar opvolgen, in een omgeving waar er resultaat wordt verwacht. Als Uticonner heb je veel eigen verantwoordelijkheid en vrijheid en verwachten we dat je hier goed mee om kunt gaan. Je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng en je collega’s staan klaar om je te helpen, want projecten doen we met z’n allen. Bekijk hier alvast enkele projecten waar we trots op zijn en enkele collega’s zodat je een goed beeld krijgt van het werken bij Uticon.

Jouw contactpersoon