3D engineer

Een kartrekkersrol in de wereld van 3D

Wat houdt de functie van 3D engineer in?

Als 3D engineer ben je een belangrijke schakel in onze projecten. Je vertaalt concepten en ontwerpen naar 3D-modellen en denkt actief mee in het verder optimaliseren van Uticon op 3D-gebied; denk aan het verder uitrollen van de 3D Information Management-werkmethodiek en het zitting nemen in de Vault-werkgroep. Je vindt het interessant om de ontwikkelingen op het gebied van 3D-ontwerpen en -modelleren op de voet te volgen, deze binnen de 3D-werkgroep verder uit te werken en te implementeren in de organisatie.

Daarnaast werk je als projectengineer van een multidisciplinair projectteam aan uitdagende industriële projecten voor aansprekende opdrachtgevers binnen de food branche. Door de diversiteit aan projecten breid je in relatief korte tijd je kennis en ervaring over de volle breedte van de food branche uit. 

Je adviseert in de plannen van onze opdrachtgevers en werkt deze verder uit. Samen met collega engineers, proces engineers en projectleiders werk je aan het ontwerp van procesinstallaties, 3D-fabrieks- en proceslay-outs, processchema’s, technische specificaties en P&ID’s. Naast ontwerptaken heb je ook een actieve rol in de uitvoerings- en testfase. Je hebt niet alleen contact met collega’s maar ook met klanten en leveranciers.

Ben jij onze 3D engineer?

De wereld van 3D-CAD-pakketten heeft geen geheimen voor jou. Je kunt uitstekend uit de voeten met Autodesk Inventor, Plant 3D en/of Vault en je bent bereid om je andere pakketten eigen te maken; ook Revit moet op basisniveau worden gebruikt. Verder kun je met je afgeronde bachelor werktuigbouwkunde en je affiniteit met procestechniek op conceptueel niveau een bijdrage leveren aan de diverse projecten in de voedingsmiddelenindustrie. Je werkt zelfstandig en gebruikt jouw creativiteit om tot de beste oplossing voor onze opdrachtgevers te komen. Je ziet het als een uitdaging om over de grenzen van je vakgebied heen te denken en samen met collega’s, leveranciers en opdrachtgever tot een optimaal ontwerp te komen. Om de wensen van de opdrachtgever goed in kaart te kunnen brengen is het van belang dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt.

Wat kun je van ons verwachten?

  • Een goed salaris;
  • Flexibele arbeidstijden;
  • Prima verlofdagen regeling voor een goede werk-privé balans;
  • Een ruim studiebudget en persoonlijk ontwikkeltraject waarmee we investeren in jouw carrière;
  • Een informele sfeer met gezellige collega's.

Past onze cultuur bij jou?

Met ‘hoe was je weekend’ starten we de week. De één vliegt naar de sportvereniging met de kids, de ander staat zelf op het veld, weer een ander heeft een Netflix-marathon gehouden of is gaan uitwaaien aan zee. Als je wilt kun je ons allemaal leren kennen, tijdens het werk maar ook tijdens afdelings- en personeelsuitjes die we regelmatig organiseren. Je partner en evt. kinderen betrekken we hier natuurlijk ook bij.

Jezelf ontplooien doe je ook bij ons. In iedere functie, op elk niveau kun je je eigen kansen creëren en grijpen. Om je technische kennis of bijvoorbeeld je projectmanagement skills verder te ontwikkelen neem je deel aan kennissessies die we organiseren met de Uticon Food Academy.

Werken bij Uticon betekent altijd werken voor meerdere klanten (vanuit kantoor of op projectlocatie). Je werkt aan mooie uitdagende projecten die soms gelijktijdig lopen en soms elkaar opvolgen, in een omgeving waar er resultaat wordt verwacht. Als Uticonner heb je veel eigen verantwoordelijkheid en vrijheid en verwachten we dat je hier goed mee om kunt gaan. Je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng en je collega’s staan klaar om je te helpen, want projecten doen we met z’n allen. Bekijk hier alvast enkele projecten waar we trots op zijn en enkele collega’s zodat je een goed beeld krijgt van het werken bij Uticon.

Jouw contactpersoon