Innovatieve procestechnologieën worden opgeschaald bij Cosun

Cosun Food Technology Centre, Roosendaal (NL)

Het Cosun Food Technology Centre is het onderzoekscentrum van Cosun met ongeveer 75 medewerkers. Met Cosun als moedermaatschappij ontwikkelt het Cosun Food Technology Centre innovatieve procestechnologieën voor alle business units van Cosun. Uticon is geen onbekende van Cosun en is eerder al ingeschakeld voor de business units Suiker Unie, SVZ en Sensus.
Logo Cosun

“Ik heb waardering voor de eerlijkheid van Uticon, de offertes klopten. We wilden van Uticon een calculatie van het project.”"En uiteindelijk, het gaat niet alleen om geld, je wilt ook goed ontzorgd worden. De meerwaarde van Uticon blijft de flexibiliteit. De reactiesnelheid is heel hoog, binnen twee weken hadden we de berekening terug. Ook het netwerk van Uticon is absoluut van toegevoegde waarde. Zij lieten partijen aanschuiven met wie zij goede ervaringen hadden en waarvan ze wisten dat ze konden voldoen aan de flexibiliteit die wij, Cosun, van ze vroegen en die bekend waren met het bouwen van een dergelijke demolijn. Ook hierin zijn we niet teleurgesteld en dit geeft maar weer eens aan dat Uticon met je mee denkt en, soms nog eerder dan je het zelf door hebt, weet wat je nodig hebt.”


Tim Veerman 

technologisch project manager Cosun Food Technology Centre

Verwaarden van reststromen

Tim Veerman, technologisch project manager bij Cosun Food Technology Centre: “Vaak ontstaan de vragen op basis van nieuwe producten uit de markt waar een nieuw proces voor ontwikkeld moet worden. Zo focussen we ons nu veel op het verwaarden van reststromen van Cosun, zoals aardappel- en suikerbietenpulp. Het bijproduct, inzetten, Cosun is daar fantastisch in. Zo is ook het idee voor een vezelproductielijn uit suikerbieten ontstaan. De vezels zijn afkomstig uit de suikerbietenpulp die vrijkomt bij het productieproces van suiker. De business unit Cosun Biobased Products is de opdrachtgever van het project waarbij het verwaarden van de vezels uit suikerbieten centraal staat. In een nieuwe demolijn worden deze vezels vrijgemaakt om, als structuurverbeteraar, te kunnen worden ingezet in producten als wasmiddelen en verfapplicaties, maar ook in beton.”

Bijdrage Uticon

Uticon werd deze keer gevraagd om bij het Cosun Food Technology Centre de engineering van een demolijn op zich te nemen. Hieronder vallen het opzetten van een Process Flow Diagram (PFD), Process and Instrument Drawing (P&ID’s) en het opstellen van lay-outs en andere relevante documenten.

www.cosun.nl

Diensten

  • Engineering

Expertises

  • Werktuigbouwkunde & procesinstallaties