Dakvervanging bij Cloetta succesvol gerealiseerd

Cloetta Holland BV, Roosendaal (NL)

Op de productielocatie van Cloetta in Roosendaal worden onder meer Red Band snoep en Venco drop geproduceerd. Met een jaarlijkse productie van +/- 17.600 ton, vijf productielijnen, 9 verpakkingslijnen en +/- 160 medewerkers is het een hele onderneming om een dak te vervangen. En al helemaal wanneer de productie er niet onder mag lijden. Cloetta heeft Uticon ingeschakeld voor advies & engineering en projectmanagement.
Logo Cloetta
“De dakvervanging is uitgevoerd volgens de tekeningen en berekeningen van Uticon. We zijn super tevreden over het eindresultaat. Er is een prettigere werkomgeving ontstaan door o.a. meer licht. Daarnaast kon het voorheen bloedheet zijn in de productie, waar het nu eerder te koud is. De luchthuishouding afstemmen is dan ook de volgende stap. Ook de gang van zaken verliep soepel en we zijn zelfs binnen budget gebleven.”


Cloetta

Weersonafhankelijk

Broer Visser, senior projectleider bij Uticon: “Omdat Cloetta in de toekomst de hoogte in wil gaan met haar productiemachines (om zo haar productiecapaciteit te verhogen), maar het bestaande sheddak hierin beperkt, is ervoor gekozen om het sheddak op 3 tot 6 meter hoogte te vervangen voor een stalen dak op 12 meter hoogte. Uticon heeft een drietal opties voorgesteld, twee opties zijn afgevallen omdat het weer van invloed kon zijn op de planning. Cloetta gaf aan zo min mogelijk afhankelijk van het weer te willen zijn, waardoor voor de derde optie is gekozen: het nieuwe dak plaatsen, voordat het bestaande dak gesloopt wordt.”
Dion Bell, senior projectengineer bij Uticon: “Uiteindelijk is ervoor gekozen om het nieuwe dak boven het bestaande dak te bouwen, om vervolgens het oude dak van binnenuit te slopen. Zo kon er weersonafhankelijk gesloopt worden. Enige waar we rekening mee dienden te houden was het tussentijds waterdicht afwerken van de stalen kolommen die het nieuwe dak ondersteunen.”

Invloed op productie

Broer: “Het was onmogelijk om de werkzaamheden tijdens de productie te verrichten, aangezien het de meest gevoelige plek van de productielocatie is. Echter is het stilleggen van de productie ook geen optie. Zelfs een deel van de machines uitschakelen was niet mogelijk. Wanneer bijvoorbeeld de gietmachines in gebruik zijn, moeten de droogkasten ook blijven draaien. Ook het afsluiten van een deel van de ruimte was onmogelijk door het continu rondrijden van palletheftrucks.” 

Dion: ”Deze belemmeringen hebben we opgelost door met name in de weekenden te werken en dit dan 24 uur per dag, dan ligt de productie sowieso stil. Samen met twee aannemers, één gespecialiseerd in industriële verhuizingen en één in sloopwerken hebben we de locatie opgesplitst in drie ruimtes. Om het project zo soepel mogelijk te laten verlopen zijn we begonnen met de ruimte met de minste belemmeringen. Zo kon er naar de moeilijkste ruimte toegewerkt worden en werd er ondertussen lering getrokken uit de vorige ruimtes.”

Bijdrage Uticon

Dion: “Productie-installaties moesten afgeschermd worden voor de sloopwerkzaamheden. Daarom zijn bijv. de gietmachines bedekt met een rondom gebouwde steiger die we hebben ingepakt met krimpfolie. Daarnaast waren we beperkt in ruimte. We hebben voor de sloopwerkzaamheden speciale machines laten komen die uitvouwbaar waren. Op z’n kleinst waren deze 80x250cm. Dit om überhaupt te kunnen manoeuvreren tussen de bestaande installaties. Om de bestaande vloeren te beschermen is er gebruik gemaakt van extra rijplaten. Tot slot hing er veel pijperij aan het bestaande dak en hadden we te maken met machines die bijna tegen het dak aanzaten. Dit alles moest losgekoppeld worden voor de sloop.”

www.cloetta.com

Diensten

  • Consultancy
  • Engineering

Disciplines

  • Werktuigbouwkunde & procesinstallaties
  • Bouwkunde & bouwconstructies

Projectfases

  • Definitie
  • Ontwerp
  • Aanbesteding
  • Realisatie
  • Oplevering