Installatie advies nieuwbouw en verbouw

Bioprocess Pilot Facility, Delft (NL)

De Bioprocess Pilot Facility (BPF) biedt pilot faciliteiten in het onderzoek naar installaties voor het maken van vele soorten brandstoffen, plastics en grondstoffen voor de voedingsmiddelenindustrie en de farmacie. In de faciliteit draait het om het omzetten van biobased reststromen, zoals organisch landbouwafval. Deze reststromen worden omgezet naar grondstoffen die bruikbaar zijn voor fermentatieve synthese van biochemische, voedings- en farmaceutische producten en biobrandstoffen. Partners in BPF zijn TU Delft, DSM en Corbion Purac (voorheen CSM). Uticon heeft het advies van de gebouwgebonden installaties in de nieuw- en verbouw van BPF verzorgd.
Logo Bioprocess Pilot Facility
In de faciliteit draait het om het omzetten van biobased reststromen, zoals organisch landbouwafval. Deze reststromen worden omgezet naar grondstoffen die bruikbaar zijn voor fermentatieve synthese van biochemische, voedings- en farmaceutische producten en biobrandstoffen. Partners in BPF zijn TU Delft, DSM en Corbion Purac (voorheen CSM). Uticon heeft het advies van de gebouwgebonden installaties in de nieuw- en verbouw van BPF verzorgd.

Ligging

De BPF is gelegen in Delft op het terrein van DSM. De vloeroppervlakte van de nieuwbouw bedraagt 2.550 m2, van de verbouw is dat 7.725 m2. In totaal ging het dus om een vloeroppervlakte van 10.275 m2. De gehuisveste functies zijn: de industriefunctie, de kantoorfunctie en de bijeenkomstfunctie.

Uitbreiding

BPF wilde graag de bestaande fabriek met de modules downstream processing en fermentatie uitbreiden om zo de volledige range aan te kunnen bieden. Daarom is besloten de bestaande faciliteit uit te breiden op de huidige locatie. Zowel de schaalgrootte als de diversiteit van de aangeboden services maken de faciliteit uniek. De twee panden zijn met elkaar verbonden door een midden gebouw. Hierin kan je de nieuwe entree, maar ook de kleed- en werkruimtes, een koffieruimte en een controlekamer vinden.

Toegepaste specialismen

Uticon heeft de gebouwgebonden- en elektrotechnische installaties verzorgd, hierin zijn verschillende specialismes toegepast en was er speciale aandacht voor: Atex (ontploffingsgevaar), Food en Pharma eisen en HACCP (hygiëne).

www.bpf.eu

Diensten

  • Engineering
  • Consultancy

Expertises

  • Gebouw Gebonden Installatie (W en E)

Projectfases

  • Definitie
  • Ontwerp
  • Aanbesteding
  • Realisatie
  • Oplevering
  • Nazorg