
Uticon is een ingenieursbureau met meer dan 30 jaar ervaring in de food branche.
Doordat wij alleen in de voedingsmiddelenindustrie werken zetten we jarenlange expertise in om succesvolle nieuwbouwprojecten en verbouwprojecten te realiseren.
We voelen ons thuis in de food branche. Food zit in onze genen!
site manager Belcolade
engineering manager FrieslandCampina
Senior corporate projectmanager Lamb Weston/ Meijer
Voeding: één van de primaire levensbehoeften van de mens en waar alles om draait bij Uticon.
Mondiaal moeten er steeds meer monden gevoed worden, terwijl grondstoffen schaarser worden.
Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en er worden steeds hogere eisen gesteld aan kwaliteit, veiligheid en hygiëne.
Continue ontwikkeling en innovatie zijn nodig om aan al deze eisen te voldoen.
Al sinds 1985 streven we dagelijks met onze opdrachtgevers naar optimalisatie van productieprocessen, uitbreiding van capaciteit, duurzame bouw en verbouw van fabrieken.
Uticon is thuis in de voedingsmiddelenindustrie en is bekend met de strenge regelgeving in dit werkveld.
De onderscheidende kracht van Uticon zit in de synergie die er tussen onze disciplines bestaat. Ook daar waar onze opdrachtgevers met slechts één daarvan te maken heeft. Je profiteert van de integrale visie van het complete advies- en ingenieursbureau. Dat maakt Uticon tot de perfecte partner in het realiseren van jouw ambities.
Wij noemen het 'ontzorgen'; we ondersteunen onze klanten tijdens hun verbeterprocessen.
Dit doen wij door het geven van advies, het daadwerkelijk engineeren en het bieden van projectmanagement.
Het kan gaan om het realiseren van een verbouwing, maar ook een complete nieuwbouw behoort tot de mogelijkheden vanwege ons multidisciplinaire karakter.
Als zakelijk dienstverlener leveren we met meer dan 100 ervaren ingenieurs een uitgebreid dienstenpakket.
Van masterplanstudies tot studies naar de technische en financiële haalbaarheid van investeringen. Van procesoptimalisaties tot het volledig uitwerken en het begeleiden van complete nieuwbouw projecten.
In de voorbereidende fase zie je de kracht van onze integrale aanpak: het analyseren van kansen, toetsen van wensen en vergelijken van mogelijkheden.
De ingrediënten voor een optimaal en efficiënt projectverloop zijn onze kennis en ervaring van de food gekoppeld aan specifieke projectmanagement skills.
De dynamiek in de food branche vraagt om flexibiliteit. Enthousiaste collega’s zijn voor korte of langere termijn een waardevolle uitbreiding voor jouw team.
Als Projectleider Bouwkunde adviseer je de opdrachtgever vanuit je eigen vakdiscipline en denk je conceptueel mee met zijn plannen. Je werkt programma’s van eisen uit en stelt haalbaarheidsanalyses, kostenramingen en planningen op. Je bent eindverantwoordelijk voor het hele traject. Je krijgt daarbij veel vrijheid, waarbij een beroep wordt gedaan op je ondernemerschap. Je stuurt op een motiverende manier je projectteam aan en zorgt ervoor dat jouw projecten tot een goed einde worden gebracht.
De projectleidersfunctie bij Uticon is een afwisselende mix van techniek (advies, ontwerp) en projectmanagement. Daarbij is kennis van aanverwante disciplines en productieprocessen in de foodbranche een extra kwaliteit om je werk goed te kunnen doen. Maar ook de beheersing van alle facetten van projectmanagement is een belangrijke pijler. Werken als Projectleider Food bij Uticon betekent dus werken in een hele veelzijdige functie.
Process engineer Mieke Van Gasse aan het woord
16 januari 2019
Process engineer Joost Hoeijmakers aan het woord
15 januari 2019
Uticon ontmoet nieuwe generatie voedingsmiddelentechnologen
15 januari 2019
Dendermondesteenweg 333
9070 Destelbergen (Gent)
Amersfoortseweg 15g
7313 AB Apeldoorn
www.uticon.nl
Beemdstraat 3
5653 MA Eindhoven
www.uticon.nl
Grintweg 28
4401 NE Yerseke
www.uticon.nl