Kennis in huis: recruitment met Danny Posno

Hoe Uticonners multitasken tijdens de coronacrisis

Publicatiedatum: 5 juni 2020

Bijzondere omstandigheden vragen om een bijzondere aanpak. Door de huidige pandemie zijn wij, op kantoor of op locatie bij een klant, genoodzaakt om anders te werk gaan. Maar wat houdt de coronacrisis in voor de werving van nieuwe collega’s? We vroegen onze collega Danny Posno, corporate recruiter bij Uticon, hoe zij omgaat met haar dagelijkse werk tijdens de Coronacrisis.

Kun je de verandering van je werksituatie omschrijven? 

“En dan slaat het Coronavirus om zich heen. Ik kan stellen dat je als recruiter dan best even moet schakelen. Het leggen van contacten en het ontmoeten en spreken van mensen is toch een essentieel onderdeel van het werk en dat ‘ontmoeten’ werd nu ineens heel anders."

"Gelukkig verliep de overstap naar het (volledig) thuiswerken zonder problemen, omdat we al gewend waren om ons flexibel op te stellen. Daarnaast waren alle voorzieningen er al om vanuit huis te kunnen werken. Met behulp van de digitale middelen kunnen we nog steeds contacten leggen en kandidaten interviewen. De online interviews vormen een geweldige oplossing in deze tijd. Het is wel een andere ervaring. Voor mij als recruiter blijft het persoonlijk contact, onder het genot van een kopje koffie, erg belangrijk.”

Hoe zorg jij dat je positief omgaat met deze veranderingen?

“Er was nu meer tijd om andere zaken op te pakken. Zo hebben we afgelopen tijd onder andere onze vacature teksten onder de loep genomen en gewerkt aan onze ‘onboarding procedure’. Dit is een procedure die erop gericht is om nieuwe medewerkers zich zo snel mogelijk thuis te laten voelen in onze organisatie. Er lag al een basis, maar de afgelopen periode hebben we zaken verscherpt en verfijnd. Deze week zijn er drie nieuwe collega’s gestart, waarbij we de nieuwe procedure meteen in gang hebben gezet. Uiteraard is het de bedoeling dat deze procedure voortdurend verder verfijnd wordt.”

 Wat betekent de crisis voor het werven van kandidaten?

“Vanwege de Coronacrisis is het iets rustiger op het gebied van actieve werving. Dat betekent niet dat de hele werving stil staat. Het is voor ons als corporate recruiters belangrijk om contacten te blijven onderhouden met potentiële kandidaten en juist nieuwe contacten te leggen, zodat we in de nabije toekomst snel kunnen schakelen. Qua reacties op onze vacatures merken we dat we momenteel zelfs meer reacties krijgen dan voorheen. Dit komt onder andere door ZZP-ers, die toch op zoek zijn naar meer stabiliteit in de vorm van een baan in dienstverband. Hoewel we niet alle sollicitanten op dit moment per direct een baan kunnen bieden, zijn er met sommigen toch al concrete afspraken gemaakt voor de toekomst. De spreekwoordelijke deur van  recruitment staat dus net zoals altijd wagenwijd open voor gesprekken met potentiele nieuwe medewerkers.”