Vandaag is het Wereldvoedseldag

Publicatiedatum: 16 oktober 2018 00:00
Op 16 oktober is het Wereldvoedseldag. In 1979 is deze dag in het leven geroepen door de VN om aandacht te vragen voor voedselzekerheid in de wereld. Een bewustwordingsdag, waarbij we ons realiseren dat het niet vanzelfsprekend is dat je elke dag weer voldoende te eten hebt. Zo gaan er meer dan 800 miljoen mensen elke dag weer met honger naar bed. Aan de andere kant zijn er wereldwijd twee keer zoveel mensen met overgewicht of obesitas! Hoe kan dit en belangrijker nog: wat kunnen we eraan doen om dit op te lossen?!Data & Technologie

De Wereldvoedseldag zorgt voor jaarlijkse aandacht voor het eerlijker, gezonder en duurzamer eten. Iets waar je als consument invloed op hebt door bewuste keuzes te maken.

Daarnaast is het jaarthema “Data & Technologie”. Kunnen data en technologie bijdragen aan het oplossen van het voedselvraagstuk? Tijdens de Wereldvoedseldag wordt er gediscussieerd over deze vraag. Hoewel er onderzoekers en wetenschappers zijn die denken van wel, is de honger vorig jaar voor het eerst sinds 17 jaar toegenomen. Dat beloofd een pittige discussie te worden, maar dat data en technologie kunnen bijdragen aan de oplossing dat staat wat ons betreft buiten kijf.

Als expert binnen de voedingsmiddelenindustrie draagt Uticon haar steentje bij door samen met onze opdrachtgevers te streven naar onder andere efficiëntere productieprocessen, energiearme installaties, duurzame bouw en verbouw bij voedingsmiddelenproducenten. Bij Uticon zijn we op de hoogte van de laatste technologische ontwikkelingen binnen ons vakgebied en dus ook in staat het beste advies te geven in lijn met deze ontwikkelingen.

Wil jij jouw talent hier ook voor inzetten? Bekijk dan onze openstaande vacatures.

Interesse in Uticon?

Wil je meer weten over advies- en ingenieursbureau Uticon? Vul het contactformulier in en wij zorgen ervoor dat er zo snel mogelijk contact met je wordt opgenomen.