Process engineer Joost Hoeijmakers aan het woord

Publicatiedatum: 15 januari 2019 00:00
Joost Hoeijmakers is na de bakkerijopleiding als ambachtelijk banketbakker werkzaam geweest bij een Patissier. Joost: “Het gebrek aan uitdaging en beperkte kennis voor het oplossen van product specifieke problemen heeft me ertoe gedreven om mijn baan op te zeggen en de studie voedingsmiddelentechnologie te gaan volgen aan de HAS in Den Bosch. In eerste instantie was mijn doel om productontwikkelaar te worden in de bakkerijsector, vanwege de binding met het product. Gedurende mijn studie ontwikkelde ik echter al snel een grote interesse voor procestechnologie. Uiteindelijk heb ik ook deze afstudeerrichting gekozen en ben ik bij Uticon terecht gekomen. Ik ben nu ruim één jaar werkzaam bij Uticon als process engineer.”


Pr
ocess engineer Joost Hoeijmakers

Joost over zijn werk bij Uticon

“Iedere week is anders omdat je voor verschillende opdrachtgevers werkt. Het is heel project- en klantafhankelijk hoe de werkweek ingevuld wordt. Deze veelzijdigheid, in projecten en mensen, vind ik het allerleukste. Je komt in veel bedrijven, ziet veel verschillende processen en productgroepen. Elk project is anders waardoor het iedere keer weer een nieuwe uitdaging is. Ik haal mijn motivatie uit het vertalen van een klant specifiek probleem tot een toepassingsgerichte oplossing. Momenteel ben ik betrokken bij een project voor het ontwerpen van een nieuwe CIP-keuken en de upgrade van een bestaande CIP-keuken.”

Lees meer over Joost

Interesse in Uticon?

Wil je meer weten over advies- en ingenieursbureau Uticon? Vul het contactformulier in en wij zorgen ervoor dat er zo snel mogelijk contact met je wordt opgenomen.