Eerste paal fabriek Duynie Ingredients in Cuijk

Publicatiedatum: 10 juli 2018 00:00
Donderdag 5 juli hebben wethouder Maarten Jilisen van de gemeente Cuijk en Richard Corsmit, CEO Duynie Group, de eerste paal geslagen van de fabriek van Duynie Ingredients in Cuijk. Hiermee is de bouw van de ingrediëntenfabriek op industriegebied Katwijk officieel gestart.


Wethouder Jilisen en CEO Corsmit slaan eerste paal fabriek Cuijk

De feestelijke gebeurtenis werd bijgewoond door een 50-tal genodigden. Voorafgaand aan het officiële moment, hielden onder anderen wethouder Maarten Jilisen en Jeroen Beuken, regionaal business developer, een toespraak. Met de komst van de fabriek van Duynie Ingredients wordt de positie van Cuijk als belangrijke regionale speler in de agrifood-sector versterkt, zo werd nog eens onderstreept.

De moderne duurzame fabriek gaat volledig draaien op de restwarmte van de naastgelegen BioEnergie Centrale Cuijk (BECC). Deze samenwerking ligt geheel in lijn met het duurzaamheidsbeleid van Duynie Ingredients en haar moederbedrijf Duynie Group, Europa’s grootste verwerker van coproducten uit de voedingsindustrie.

Daarnaast past de samenwerking tussen Duynie Ingredients en de BECC binnen de ambities van het Duurzaamheidsplan 2017-2020 van de gemeente Cuijk. Daarin heeft de gemeente de ambities uitgesproken om meer aandacht te hebben voor circulaire economie en het verder verduurzamen van de energievoorziening door onder andere het gebruik maken van de BECC.

De nieuwe fabriek in Cuijk is een ontwerp van Uticon Engineering Consultancy BV. Uticon verzorgde naast het bouwkundig ontwerp ook de vergunningsaanvraag en het ontwerp van de technische gebouwinstallaties. Tevens is Uticon nauw betrokken in de engineering van de procesinstallaties, utilities en procesautomatisering. In de realisatiefase, die nu officieel is gestart, verzorgt Uticon de coördinatie van de detailengineering en het construction management.

Naar verwachting is de fabriek in de loop van het tweede kwartaal 2019 volledig operationeel. In de fabriek worden hoogwaardige ingrediënten voor de (huis)diervoeding industrie geproduceerd. De fabriek gaat werk bieden aan circa vijftien mensen.

Interesse in Uticon?

Wil je meer weten over advies- en ingenieursbureau Uticon? Vul het contactformulier in en wij zorgen ervoor dat er zo snel mogelijk contact met je wordt opgenomen.