Afdeling Installatieadvies bezoekt Aspen

Publicatiedatum: 19 oktober 2018 00:00
Op woensdag 10 oktober vond het jaarlijkse afdelingsuitje van Installatieadvies plaats. Met 9 collega's werd er dit jaar een bezoek gebracht aan onze klant Aspen Pharmaceuticals in Boxtel.Projectleider Mark Mol (rechts) met collega's en begeleiders van Aspen Oss BV tijdens het diner.

Bedrijfsbezoek

Voor Aspen was gekozen, omdat projectleider Mark Mol het afgelopen jaar (in opdracht van IV-industrie) de uitvoeringsbegeleiding van de HVAC en de utilities voor Aspen Oss BV, vestiging Boxtel heeft gedaan. Deze installaties maken deel uit van de nieuwbouw van de cleanroom voor de purifying van het hormoon hCG (humaan choriongonadotrofine) uit urine. De nieuwe cleanroom is gebouwd binnen het bestaande gebouw op de locatie Boxtel. Het project wat is gerealiseerd door hoofdaannemer ENGIE zit inmiddels in de commissioningsfase.

Aspen Pharmaceuticals (in Nederland gevestigd onder de naam Aspen Oss BV) produceert active pharmaceutical ingredients (API’s). Kort samengevat zijn dit actieve stoffen die in onze medicijnen worden verwerkt tot pillen of drankjes. hCG is zo’n API. hCG is een menselijk hormoon wat wordt gebruikt voor de verbetering van de vruchtbaarheid. In het kader van het programma “Moeders voor moeders” wordt urine van zwangere vrouwen ingezameld waaruit vervolgens hCG wordt gewonnen.

Na de presentatie heeft de afdeling Installatieadvies van Uticon een rondgang gemaakt door zowel het bestaande gedeelte als de nieuwbouw. Met tot slot een heerlijk etentje waarbij ook de begeleiders van Aspen Oss BV aanschoven.

Interesse in Uticon?

Wil je meer weten over advies- en ingenieursbureau Uticon? Vul het contactformulier in en wij zorgen ervoor dat er zo snel mogelijk contact met je wordt opgenomen.