Dion Bell

Door eerst de LTS te doen, vervolgens de MTS en af te sluiten met de HTS Bouwkunde, heeft Dion via de lange weg zijn Bachelor gehaald. Hierna heeft hij voor verschillende architectenbureaus gewerkt en voor een ingenieursbureau gespecialiseerd in logistieke centra. Uiteindelijk heeft Dion in 2011 de overstap naar Uticon gemaakt waar hij als project engineer op de afdeling Bouwkunde aan de slag ging. Inmiddels is Dion doorgegroeid naar de functie van senior project engineer.

Waarom Uticon?

“Wat ik leuk vind bij Uticon is het feit dat het een multidisciplinair ingenieursbureau is. Hierdoor ben je veel breder bezig dan wanneer je bij een bouwkundig ingenieursbureau werkt. Je hebt contact met de verschillende disciplines en werkt vaak met hen samen.”

Dion over zijn werk bij Uticon

“De titel ‘senior’ krijg je binnen Uticon wanneer je kennisdrager van een onderdeel bent waarmee je de rest van de afdeling kunt helpen. In mijn geval ben ik kennisdrager van het Food Safe Bouwen. Ik ben op de hoogte van de regelgeving tot op het hoogste niveau binnen de food en collega’s kunnen altijd een beroep op mij doen als ze vragen hebben over dit onderwerp.

Mijn werkweken zijn eigenlijk nooit hetzelfde. Als ik kijk naar de afgelopen weken, was ik het ene moment bezig met een kostenraming voor de nieuwbouw van een fabriek voor een internationale klant, het andere moment verleende ik bouwkundig advies op locatie bij de klant. Voor een klant die bezig is met nieuwbouwplannen voor een productiefaciliteit

heb ik me ook nog beziggehouden met het schrijven van specificaties. Ik controleerde en adviseerde de modelleurs en hielp hen zoeken naar oplossingen voor bepaalde problemen. Door mijn specialisatie zit ik vaak wat korter op projecten. Zo ben ik betrokken aan het begin van projecten, bijvoorbeeld bij de hygiëne zonering wat een onderdeel van mijn specialisme is. In andere gevallen ben ik in een latere fase betrokken. Ik controleer dan bijvoorbeeld op detailniveau de food safety binnen het project. Ik heb in mijn werk heel veel afwisseling en heb contact met andere disciplines en veel adviestaken richting de klant. Naast het contact met klanten heb ik ook contact met leveranciers.”

Wat maakt werken bij Uticon zo leuk?

“Wat ik vanaf het begin af aan leuk gevonden heb is het multidisciplinair werken. Je bent heel breed bezig, leert veel en de zaken waarmee je je bezighoudt zie je uiteindelijk toegepast/ uitgevoerd worden. Door het feit dat ik me heb gespecialiseerd en geregeld contact heb met leveranciers, help ik soms mee aan de verbetering van producten van verschillende leveranciers. Ook een leuk aspect van mijn werk! Ik heb leuke collega’s, leuke werkzaamheden en veel afwisseling. Het feit dat je waardering krijgt voor je kennis en advies en dat dit uiteindelijk opgevolgd wordt, maakt dat ik met plezier naar mijn werk kom. Zo heeft een grote internationale klant onlangs aangegeven dat hij landelijk kennisdragers bij elkaar wil brengen om hun eigen standaarden op food safety gebied naar een hoger niveau te brengen. Uticon is hiervoor benaderd en ik ga dit namens Uticon oppakken. Daar ben ik dan best trots op!”

Mijn ambite

“Ik zou mijn adviesrol binnen Uticon graag verder uit willen breiden door bijvoorbeeld zowel intern als extern seminars/ workshops te gaan geven. Uiteindelijk wil ik doorgroeien naar de functie van consultant/ expert. Ik heb bewust niet voor een projectleidersrol gekozen omdat dit mij simpelweg niet past. Door me als expert verder te ontwikkelen kan ik zo dicht mogelijk bij de techniek blijven en dat ligt me beter.”

De Uticon cultuur

“De sfeer binnen onze afdeling is heel open en informeel. Als ik kijk naar andere afdelingen en vestigingen heb ik niet met iedereen evenveel contact. Dat vind ik soms wel jammer, maar dat ligt deels ook aan de projecten waaraan ik heb gewerkt.”