Industriële automatisering & informatisering

Het is van belang dat de processen van onze opdrachtgevers zo efficiënt mogelijk verlopen. Automatisering speelt hier een belangrijke rol. Het gewenste niveau van automatisering is per opdrachtgever verschillend. Het inzetten van machines, hardware en software vormt daarom maatwerk.

Behoefte aan gedegen engineering, goede adviezen of projectmanagement voor een multidisciplinair of bouwkundig project?

Proces

De procesengineers bij Uticon werken het proces van de opdrachtgever tot in detail uit. Zo wordt er bijvoorbeeld nagedacht over hoe iedere klep bestuurd moet worden. Vervolgens wordt er een externe software engineer ingeschakeld om de bijbehorende software te schrijven en deze te implementeren in SCADA, zodat operators een signaal ontvangen waar ze in het proces moeten ingrijpen. De procesengineers van Uticon begeleiden dit traject en adviseren de opdrachtgever.

Jiffy

Sta je voor een automatiseringsuitdaging?

Draagvlak creëren

Om een project te laten slagen zijn we graag van concept tot uitvoering betrokken. Om draagvlak te creëren betrekken we alle belanghebbende partijen erbij. Verschillende afdelingen zijn afhankelijk van dezelfde gegevens. Denk aan medewerkers van de productiefaciliteiten, in de magazijnen en distributiecentra, maar ook een ondernemingsraad en het management. Wij vertalen de nodige analyses naar het management voor besluitvorming en anderzijds spelen we in op het groepsproces op de werkvloer.


Productieproces Marine Harvest Pieters

Productieproces visverwerking omgewenteld

Marine Harvest Pieters, Brugge (BE)