Bol Peat: verbouwing productiehal voor potgrond

Bol Peat is een onafhankelijke toeleverancier van veenproducten, veenalternatieven en toeslagstoffen aan potgrondfabrikanten en tuinbouwtoeleveranciers in Europa. Binnen een half jaar een hal van ruim 6.000 m² aanbesteden en bouwen en bovendien binnen twee weken de volledige meng- en verpakkingsinstallaties verhuizen. Een uitdagend project van Bol Peat. Peter Meeuwsen, projectleider bij Uticon Ingenieursbureau, was bij dit project verantwoordelijk voor de proceskant. “Uticon start vanuit de kern, de productie, en werkt zo naar het gebouw toe. Zowel het gebouw als de gebouwgebonden installaties en de benodigde utilities hangen af van de installaties die nodig zijn voor de productie. Alleen zo kun je de gevolgen van zo’n project overzien en het totaal coördineren.”

Ted Vollebregt, directeur Bol Peat: “In eerste instantie waren we wel verrast door hun advies. Een verhuizing, waardoor de fabriek kort zou komen stilliggen, was natuurlijk een groot risico.” Maar het vertrouwen was er: “Uticon heeft goede projectleiders, mensen die dezelfde taal als wij spreken en praktisch betrokken zijn. Hoe verder we ons erin verdiepten, hoe meer we de noodzaak ervan inzagen. En nu hebben we er iedere dag plezier van en belangrijker: door deze verbouwing is de vooruitstrevende positie van Bol Peat in de Europese potgrondindustrie gewaarborgd voor de toekomst.”

"Uticon kwam met een advies dat Bol Peat eigenlijk niet zag zitten maar is achteraf echter zeer te spreken over het resultaat".

Rens Jacobs,
Productmanager Bol Peat

opdrachtgever

Bol Peat Import BV

kerndienst

Bouwkunde, Projectleiding, Engineering

status

Gereed

Meer informatie

pasfoto
 
Peter Meeuwsen
Projectleider
+31 113 272 400